Niet te missen ervaringen in Lissabon

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Er zijn veel verschillende versies van Lissabon en er zijn zoveel verschillende ervaringen in Lissabon om te ontdekken.

Er is een versie van Lissabon voor iedereen:

  • Lissabon. De witte stad, zoals de Zwitserse regisseur Alain Tanner het noemt.
  • Lissabon van de Ontdekkingen, de rivier de Taag, de Belém-toren en het St. Jerome-klooster.
  • Lissabon van de prachtige Azulejos (Geglazuurde Tegels) met tinten blauw en wit – en ook polychrome. Maar laten we ons voorlopig concentreren op de kobaltblauwe en witte.
  • Het traditionele Lissabon, Alfama, Fado en de Boheemse Bairro Alto.
  • Het pittoreske Lissabon, met zijn typische buurten en smalle straatjes en steegjes, van Sé tot Cais do Sodré.
  • Het elegante Lissabon van de Chiado en Lapa.
  • Het barokke Lissabon met rijkelijk versierde kerken en basilieken.
  • Het hedendaagse Lissabon, van de diverse architectuur tot het levendige culturele leven.

Lissabon heeft zoveel facetten dat ik zeker weet dat je versteld zult staan ​​van de diversiteit en unieke schoonheid.

Zie ook Een gids voor de buurten van Lissabon en het verkennen van Lissabon in 2 dagen.

Dit zijn onze belangrijkste dingen om te doen tijdens een bezoek aan Lissabon

Als je op zoek bent naar de beste ervaringen in Lissabon, zorg er dan voor dat je er een paar op je lijst zet. Vertrouw me daarop, ik ben een gids in Lissabon.

De uitkijkpunten. De beloning na het beklimmen van de heuvels van Lissabon.

De enige manier is om deze plekken te bezoeken. De wulpse topografie van Lissabon biedt zijn voordelen. Na een stevige klim wordt u zeker beloond met een prachtig uitzicht.

Idealiter zou je het te voet moeten doen om de volledige ervaring van Lissabon te hebben!

Voor een snelle en soepele rit naar enkele van de steilste heuvels van de stad, heeft Lissabon drie bij-gele elevadores (kabelbanen/trams), die oorspronkelijk op waterkracht waren.

Een van de meest charmante attracties is de Lift van Bica die door de wijk Santa Catarina omhoog kruipt naar de Rua do Loreto. Aan het einde van Rua Marechal Saldanha, is de Miradouro de Santa Catarina met een paar populaire terrasjes met een adembenemend uitzicht over de rivier en de 25 april-brug.

Het andere uitkijkpunt dat je niet mag missen is S. Pedro de Alcântara.

De uitkijk is gebouwd in de 19e eeuw. Dit is de ‘hotspot’ van Lissabon en is onlangs gerestaureerd.

Gelegen aan de top van de reis van de Glória-lift, vlakbij Bairro Alto, biedt een spectaculair uitzicht over de oostkant van Lissabon. Je ziet de aantrekkelijke oude wijken van Graça, het Saint Vincent-klooster en het St. George-kasteel.

Het mooiste uitzicht heb je aan het eind van de dag, wanneer de lichten van Lissabon branden en de helling van het kasteel verlicht is.

Belém. Eeuwen geschiedenis en een kleine traktatie.

Het kan er erg druk en toeristisch worden, maar Belém is absoluut een bezoek waard. Het uitzicht op de rivier de Taag is adembenemend en op sommige dagen heb je bijna het gevoel alsof je op zee bent.

Belém is onlosmakelijk verbonden met Portugal’s Gouden Eeuw van Ontdekking, de plek waar zeevaarders vanaf 1400 de wereld gaan ontdekken.

Het is het gebied waar u de meest bezochte attracties vindt, St. Hiëronymusklooster (een must), De toren van belem (beide UNESCO-werelderfgoed), de Monument der Ontdekkingen en Het Coach Museum.

Dat laatste is een juweeltje in een wereldwijde context. Hier kun je een kostbare en unieke verzameling koninklijke ceremoniële koetsen en rijtuigen zien, die je onmiddellijk naar lang vervlogen tijden zullen teleporteren.

De eerste stop zou de . moeten zijn St. Hiëronymusklooster (Mosteiro dos Jerónimos in het Portugees), een manuelijns meesterwerk dat je geïnspireerd zal achterlaten. Ik zou uren kunnen besteden aan het kijken naar het ingewikkelde kalksteenwerk!

Vlakbij, aan het water, vind je de De toren van belem, symbool van de maritieme glorie van Portugal – ook een stenen juweel.

Een wandeling in de Tuinen van Belém en aan de waterkant is verplicht. Open lucht, de rivierbries, de witte tinten van de gebouwen, evenals het hedendaagse kunstmuseum, Architectuur en technologie (MAAT).

Mis de kans niet om de goddelijke traditionele te proeven Pastéis de Belém (Vlataartjes). Het is slechts een korte loopafstand en vers uit de oven. Als het te druk is, neem ze dan mee naar de tuinen en geniet buiten van je heerlijke traktatie.

Gezegend zij de monniken die hen hebben geschapen!

Zie ook: Koffie bestellen in Portugal

Chiado en Baixa Pombalina. Augusta Street Arch voor een prachtig uitzicht.

Begin je wandeling in Chiado, een van de meest elegante delen van de stad, met honderdjarige cafés en waarschijnlijk de beste historische winkels in de stad.

In het begin van de 20e eeuw werden de menu’s van de beste cafés in het Frans geschreven, omdat het de ambitie had om “Lissabon’s Little Paris” te zijn.

Loop naar beneden richting Santa Justa-lift. Het verbindt het hoger gelegen deel van Chiado en Carmo met de lager gelegen straten van Baixa (Downtown).

Baixa, de volgende stop, is de beste plek om de typische Pombaline bouwstijl zo kenmerkend voor Lissabon.

Pombaline is vernoemd naar de gevreesde en bewonderde staatsman Markies van Pombal. Hij had de leiding over het opknappen van de stad na de verwoestende aardbeving van 1755. De architectonische kenmerken zijn spectaculair en uniek in hun soort. Zeker als je bedenkt dat het een van de eerste antiseismische bouwsystemen ter wereld was.

Mis de . niet Boog van Augusta straat, waar u een prachtig uitzicht op het kasteel van St. Jorge, Pombaline Downtown, Commerce Square en, last but not least, de rivier de Taag kunt bewonderen.

Gulbenkian Museum en Stichting

Het Gulbenkian Museum herbergt een van ‘s werelds mooiste particuliere kunstcollecties.

Gulbenkian Museum is een echt pareltje, verkozen tot een van de zeven beste kleine musea ter wereld.

Het terrein van de Stichting omvat een groot auditorium met een brede selectie van muziekconcerten, van klassiek tot hedendaags. Er is ook een ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen, een congresruimte met auditoria en andere zalen, evenals het eerder genoemde Gulbenkian Museum, de Kunstbibliotheek en een Centrum voor Moderne Kunst.

Mis de kans niet om de prachtige tuinen te bezoeken. Als u begin augustus op bezoek komt, heeft u geluk “Jazz in Agosto” (Jazz in augustus). Het is een nogal eigenzinnig jazzfestival met wereldwijde muzikanten die live spelen op een prachtig openlucht amfitheater.

Het Nationaal Tegelmuseum. Ontdek de unieke kunst van Azulejos.

De Nationaal Tegelmuseum is uniek in de wereld. Het is gehuisvest in het 16e-eeuwse klooster van Madre de Deus – een nogal afgelegen locatie in de wijk Xabregas, maar zeker een bezoek waard.

Door de eeuwen heen hebben de Portugezen een bijzondere vorm van kunst ontwikkeld, bestaande uit schilderijen op keramische tegels, een meesterschap dat bekend staat als “Azulejaria” (van “azulejos” – geglazuurde tegels). Hoewel niet oorspronkelijk Portugees, werd de kunst op een heel eigenaardige en unieke manier in het land ontwikkeld.

U kunt er een unieke collectie bewonderen die bestaat uit zo’n 1.300 tegels, van oude tot hedendaagse stijlen.

Het hoogtepunt ligt op de derde verdieping met een Geweldig panorama van Lissabon tegel paneel. Het dateert uit het begin van de 18e eeuw en toont Lissabon vóór de aardbeving van 1755.

Kijk altijd naar beneden!

Overal in de stad (dat kan ook in heel Portugal) vind je mooie geplaveide trottoirs gemaakt van verschillende soorten kalksteen.

De patronen kunnen zo sierlijk en rijk zijn dat je letterlijk betoverd wordt. Pas op voor de “open zee golven” patroon bij de centrale plein van Rossio, in de wijk Binnenstad.

Last but not least, neem comfortabel schoeisel met een goede “grip” mee voor je reis naar Lissabon (check out SUAVS en gebruik de code REIZEN15 voor 15% korting). Het Portugese geplaveide trottoir kan zijn tol eisen van de voeten en het kan erg glad zijn, vooral tijdens de eerste regendagen.

Voor een meer diepgaand of gedetailleerd bezoek Lissabon met Pats om u te helpen uw tijd te maximaliseren en de beste en gedenkwaardige ervaring van de hoofdstad van Portugal te hebben.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Amsterdamtourguide
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare