ETIAS-gids voor visumvrij reizen in Europa

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

We hebben allemaal gedroomd van glorieuze Europese vakanties, toch? Of het nu gaat om een ​​week in Barcelona doorbrengen, Sardinië in Italië bezoeken of ons een weg banen door Parijs – er zijn veel Europese reisdromen.

Burgers van ongeveer 60 landen, waaronder de VS, die visumvrij in Europa kunnen reizen, zullen binnenkort een ETIAS-aanvraag elektronisch moeten indienen voordat ze een Schengenland binnenkomen.

Het is echter niet zo ingewikkeld als het klinkt en omvat slechts een paar extra stappen om toe te voegen aan uw reisplanningsroutine. We hebben hieronder alles besproken wat u moet weten over het aanvragen van ETIAS voor uw aanstaande reis naar Europa.

ETIAS-aanvraagprocedure voor visumvrij reizen in Europa

Wat is ETIAS?

ETIAS staat voor het European Travel Information and Authorization System en vereist dat niet-Europese burgers die visumvrij willen reizen naar een van de 26 landen in het Schengengebied, zich online registreren en goedkeuring krijgen voordat ze aan boord van vliegtuigen naar de regio mogen stappen. Het is een volledig elektronisch systeem dat toegang mogelijk maakt en bezoekers bijhoudt uit landen die geen visum nodig hebben om de Schengenzone binnen te komen.

Het is vergelijkbaar met ESTA (United States’ Electronic System for Travel Authorization), dat veel reizigers moeten invullen om de VS binnen te komen. ETIAS heeft tot doel de misdaad- en terrorismerisico’s in Europa te verminderen en de grensprocedures voor bezoekers te vergemakkelijken.

Wanneer wordt ETIAS van kracht?

Etias zou aanvankelijk in werking treden vanaf januari 2021, maar zal naar verwachting eind 2022 operationeel zijn, met overgangsmaatregelen gepland voor een vlotte invoering.

Een lijst van de ETIAS-landen

Landen die een ETIAS nodig hebben om binnen te komen, omvatten alle landen binnen de Schengen-zone.

De Schengen-zone omvat Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Slowakije, Slovenië , Spanje, Zweden en Zwitserland.

Wie heeft ETIAS nodig?

ETIAS richt zich op burgers van landen die de EU-zone visumvrij kunnen betreden. Dit omvat 62 landen, waaronder de VS, Canada, Australië, Brazilië, Argentinië, Hong Kong, enz. U kunt controleren of u een ETIAS nodig heeft hier.

Hoe werkt het ETIAS-systeem?

Het ETIAS-systeem zal efficiënt en eenvoudig te gebruiken zijn, wat uiteindelijk tijd bespaart voor aanvragers en verwerking.

De ETIAS-aanvraag kan in drie stappen worden gedaan:

 1. Voltooi de online ETIAS-aanvraag: Het duurt ongeveer 10 minuten om in te vullen en omvat biometrische informatie, staatsburgerschap, adres, contactgegevens, EU-land dat u bezoekt en achtergrond- en geschiktheidsvragen.
 2. Betaal de ETIAS-kosten en verzend het formulier: Wanneer u de aanvraag heeft voltooid, moet u de vergoeding betalen en indienen. Het systeem verwerkt uw gegevens en keurt uw aanvraag goed.
 3. Ontvang de visumvrijstelling per e-mail: De goedgekeurde ETIAS-visumvrijstelling wordt niet alleen via e-mail verzonden, maar is ook elektronisch gekoppeld aan het paspoort van de aanvrager.

Tijdens uw aanvraag verwerkt het systeem automatisch uw identiteit, reisdocumenten en antwoorden op achtergrondvragen aan de hand van databases (SIS, VIS, EUROPOL DATA, SLTD & TDAWN (Interpol), EURODAC, enz.) en de screeningregels en volglijst.

ETIAS zijn drie jaar geldig of tot het einde van de geldigheid van het paspoort dat tijdens de aanvraag is geregistreerd, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet.

Een voorbeeld: Venezolanen die naar Frankrijk reizen

Aangezien Venezuela deel uitmaakt van het Europese visumvrijstellingsprogramma, moeten reizigers een ETIAS-aanvraag invullen voordat ze naar Europa reizen.

Zodra ETIAS verplicht wordt, zullen Venezolaanse paspoorthouders voor vertrek een ETIAS aanvragen voor Frankrijk (dat zich binnen de Schengen-zone bevindt). Met een goedgekeurde ETIAS-visumvrijstelling kunnen Venezolaanse paspoorthouders tot 90 dagen in Frankrijk doorbrengen.

Hier is een voorbeeld van het verkrijgen van een ETIAS voor Venezolanen om naar Frankrijk te reizen:

 • In de online ETIAS voor Venezuela om naar Frankrijk te reizen aanvraag hebben Venezolanen de volgende documenten nodig:
  • Venezuela paspoort: deze moet minimaal drie maanden geldig zijn vanaf de ingangsdatum
  • Debet- of creditcard: dit is vereist om de ETIAS voor Frankrijk-kosten te betalen
  • Huidig ​​e-mailadres: de goedgekeurde visumvrijstelling wordt naar de e-mailinbox gestuurd
 • Bij het invullen van het online ETIAS-formulier heeft u de onderstaande informatie bij de hand:
  • Volledige naam zoals deze op het paspoort staat
  • Contactgegevens inclusief huidig ​​woonadres en e-mailadres
  • Paspoortinformatie zoals het nummer en de vervaldatum
ETIAS-aanvraagprocedure voor visumvrij reizen in Europa
ETIAS-aanvraagprocedure voor visumvrij reizen in Europa

Hoeveel kost ETIAS?

Het is de bedoeling dat ETIAS slechts € 7 kost voor elke aanvraag voor volwassenen ouder dan 18 jaar. Reizigers onder de 18 jaar hoeven geen toeslagen te betalen.

Geniet van visumvrij reizen naar Europa

Voor leden van de 60+ landen die geen visum nodig hebben om Europa binnen te komen, laat het ETIAS-aanvraagproces u niet afschrikken. Het is gewoon een online applicatie van 10 minuten die supereenvoudig en efficiënt is!

creditSource link

Amsterdamtourguide
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare