Het Klimaat van Gran Canaria: Warme Zonneschijn het hele jaar door

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0
Gran Canaria is een van de Canarische Eilanden, gelegen voor de kust van Marokko. Het is een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld vanwege de prachtige stranden, bergen en het aangename klimaat. Het klimaat op Gran Canaria wordt beïnvloed door de Atlantische Oceaan en de Sahara-woestijn, waardoor het eiland het hele jaar door een aangename temperatuur heeft. Hieronder bespreken we het klimaat van Gran Canaria, inclusief de temperaturen, neerslag en de beste tijd om te bezoeken.

Temperaturen op Gran Canaria

Het hele jaar door zijn de temperaturen op Gran Canaria relatief stabiel en mild. In de winter (december tot februari) is de gemiddelde temperatuur rond de 22 graden Celsius, terwijl de temperaturen in de zomer (juni tot augustus) gemiddeld rond de 26 graden Celsius liggen. De temperatuur van het zeewater is ook het hele jaar door aangenaam, variërend van 19 graden Celsius in de winter tot 23 graden Celsius in de zomer.

Neerslag op Gran Canaria

Gran Canaria is over het algemeen droog, met de meeste regenval tussen november en maart. De meeste regen valt in de bergen in het noorden van het eiland. Over het algemeen valt er weinig regen in het zuiden van het eiland, waar de meeste toeristische activiteiten plaatsvinden. In de zomer is er weinig tot geen regenval op het eiland.

De beste tijd om Gran Canaria te bezoeken

Vanwege het aangename klimaat is Gran Canaria het hele jaar door een populaire vakantiebestemming. Als je van plan bent om te zonnebaden en te zwemmen, is de zomer de beste tijd om het eiland te bezoeken. Als je echter actief wilt zijn en wilt wandelen, fietsen of bergbeklimmen, dan zijn de lente (maart tot mei) en de herfst (september tot november) de beste tijden om te bezoeken. Tijdens deze seizoenen zijn de temperaturen mild en is er minder kans op regenval.

Weersverwachting Canarische Eilanden

Over het algemeen hebben alle Canarische Eilanden, waaronder Gran Canaria, een subtropisch klimaat met milde temperaturen en weinig neerslag. Hieronder vind je een overzicht van de weersverwachting voor de Canarische Eilanden.

Tenerife: Tenerife is vergelijkbaar met de Gran Canaria weersverwachting. De gemiddelde temperaturen variëren van 15 graden Celsius in de winter tot 25 graden Celsius in de zomer. In de zomer is er weinig neerslag, terwijl er in de winter af en toe regen kan vallen.

Lanzarote: Lanzarote is over het algemeen droog en zonnig, met gemiddelde temperaturen van 21 graden Celsius in de winter en 29 graden Celsius in de zomer. Er is weinig neerslag op het eiland, maar er kan af en toe wat regen vallen in de wintermaanden.

Fuerteventura: Fuerteventura heeft een vergelijkbaar klimaat als Lanzarote. De gemiddelde temperaturen variëren van 20 graden Celsius in de winter tot 28 graden Celsius in de zomer. Er is weinig neerslag op het eiland, voornamelijk in de winter.

La Palma: La Palma heeft een mild klimaat met gemiddelde temperaturen van 20 graden Celsius in de winter en 26 graden Celsius in de zomer. Het eiland kan soms wat neerslag ontvangen, vooral in de winter.

El Hierro: El Hierro heeft een subtropisch klimaat met milde temperaturen en weinig neerslag. De gemiddelde temperaturen variëren van 17 graden Celsius in de winter tot 24 graden Celsius in de zomer.

La Gomera: La Gomera heeft een vergelijkbaar klimaat als El Hierro. De gemiddelde temperaturen variëren van 17 graden Celsius in de winter tot 25 graden Celsius in de zomer. Er is weinig neerslag op het eiland, voornamelijk in de wintermaanden.

Kortom, de Canarische Eilanden hebben allemaal een mild en zonnig klimaat, met weinig neerslag en aangename temperaturen het hele jaar door. Als je op zoek bent naar een bestemming met warme zonneschijn en stranden, dan zijn de Canarische Eilanden zeker een goede keuze. Vergeet echter niet om de weersverwachting te controleren voordat je op reis gaat, vooral als je van plan bent om actief te zijn tijdens je vakantie.

Amsterdamtourguide
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare