Een dagje eropuit met het gezin naar Volendam

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Dagje Volendam met kinderen

Wat is leuk om te doen met het gezin in Volendam? Volendam is de perfecte plek om een dagje naartoe te gaan met het hele gezin. Er is van alles te beleven, voor jong en oud. De boottocht naar Marken is bijvoorbeeld heel leuk om te doen met kinderen. En wil je van dit dagje in Volendam een onvergetelijke herinnering maken? Maak dan een foto met z’n allen in traditionele klederdracht! Ontdek in dit blogartikel wat je allemaal kunt doen met je het gezin in het pittoreske Volendam.

Traditioneel vissersdorp

Volendam is een klein dorp in de provincie Noord-Holland. Het ligt aan het IJsselmeer (vroeger was dit de Zuiderzee), vlakbij Hoorn en Edam. Volendam was vroeger een belangrijk vissersdorp en dat is nu nog te zien aan de oud-Hollandse sfeer die er hangt. De oude straatjes, het havengebied en de traditionele Volendamse klederdracht zijn heel fotogeniek. Geen wonder dat dit dagje uit in Volendam zo populair is! Volendam is ook perfect voor gezinnen met (kleine) kinderen.

Boottocht naar Marken

Eén van de bekendste bezienswaardigheden in Volendam is het Marken Express boottochtje. Je vaart met een kleine boot naar het eiland Marken. Kinderen vinden varen op zee helemaal geweldig, ze kijken hun ogen uit! Onderweg krijgen jullie allerlei interessante informatie over het gebied te horen van de kapitein. Marken is een klein schiereiland dat vroeger toebehoorde tot het dorp Volendam. Tegenwoordig is het een rustig vakantieoord met pittoreske huisjes en een mooie natuur. Je kunt er heerlijk spelen, wandelen en genieten van de omgeving. Er is genoeg tijd om wat lekkers te nuttigen in een van de cafés of restaurants.

Het Volendams Museum

Een andere bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens je dagje Volendam, is het Volendams Museum. Hier kun je alles leren over de geschiedenis van het dorp en de bekende Volendamse klederdracht. Ook kun je hier een traditionele Volendamse jas of trui kopen. Een dagje Volendam is natuurlijk niet compleet zonder een foto in traditionele klederdracht! Je hoeft hiervoor niet naar een fotostudio, want er zijn genoeg plekken in het dorp waar je terecht kunt voor een leuke foto in Volendams klederdracht.

Andere leuke activiteiten voor kinderen

Andere leuke activiteiten om te doen met kinderen in Volendam is een heuse puzzeltocht door het dorp. De kids voltooien allerlei opdrachten en komen grappige feitjes te weten. Ook voor ouders is dit een uitdagende tocht langs alle bezienswaardigheden in Volendam! Dit zijn enkele voorbeelden wat je kunt doen in Volendam met het hele gezin. Wat gaan jullie doen?

Amsterdamtourguide
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare