Waar vind je de beste stranden in Cinque Terre, Italië

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Als u op zoek bent naar een ontspannen zomerbestemming om te bezoeken tijdens een reis naar Italië, dan kunt u Cinque Terre aan de Ligurische kust in Italië overwegen.

Bekend om zijn beroemde clusters van felgekleurde huizen aan zee, zijn de stranden in Cinque Terre een bezoek waard.

De stranden van Cinque Terre zijn vol met baaien, gladde rotsen en oude stenen havens – die op het eerste gezicht misschien niet geschikt lijken, maar zeer geschikt zijn om te zonnebaden en te zwemmen. Andere activiteiten die u in de omgeving kunt verwachten, zijn onder meer een nationaal park en verschillende wandelpaden in de Middellandse Zee.

Als u op zoek bent naar stranden in Cinque Terre die misschien buiten de gebaande paden liggen, maar toch een onvergetelijke vakantie aan zee bieden, hoeft u niet verder te zoeken! Er zijn geweldige stranden van de Cinque Terre in elk van de vijf dorpen: Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore en Monterosso al Mare. Dit zijn onze favoriete stranden in Cinque Terre.

Zie ook Beste plaatsen om te bezoeken in Noord-Italië.

Vernazza, Cinque Terre

De beste stranden van Cinque Terre

Vernazza

Vernazza staat bekend als een beroemd vissersdorp en de enige natuurlijke haven van Cinque Terre. Deze historische stad staat ook bekend om zijn olijfolie, aangezien het dorp wordt omgeven door steile olijfgaarden die enkele van de lekkerste olijfolie van Italië produceren.

In de haven van Vernazza vindt u twee stranden van Cinque Terre. Het eerste strand van Vernazza is een klein zandstrand met platte rotsen die perfect zijn om te zonnebaden. U kunt hier rustig water en lokale vissersboten verwachten. Het is gelegen langs de hoofdstraat, ongeveer 2 minuten van het treinstation.

Het tweede strand van Vernazza ligt aan de oostkant van het dorp en is erg stenig. Dit is echter een meer privé en afgelegen strand dat bezoekers kunnen vinden door door de grot aan de linkerkant van de hoofdstraat van het dorp te lopen.

Corniglia

Corniglia is een gehucht in Vernazza in Cinque Terre, Italië. Dit oude Romeinse dorp is een van de weinige plaatsen in de Cinque Terre zonder directe toegang tot de zee.

Als u op zoek bent naar een afgelegen strand in Corniglia, hoeft u niet verder te zoeken dan Guvano. Dit rustige strand is gelegen aan het wandelpad tussen Vernazza en Corniglia, dus het is niet strikt in Corniglia.

Zoek naar het bord met de tekst ‘Spiaggia Libera’ of ‘Public Beach’. Guvano staat ook bekend als een van de onofficiële naaktstranden in Cinque Terre, dus wees gewaarschuwd wanneer u een bezoek brengt dat u wat huid kunt zien – het is echter relatief stil en vredig.

Corniglia in Cinque Terre, Italië
Corniglia in Cinque Terre, Italië

Monterosso

Monterosso is een van de grootste dorpen die de Cinque Terre in Italië vormen. De welvarende heuvels produceren als geen ander olijfolie, citroenen en wijnstokken.

Als je hier op zoek bent naar stranden van Cinque Terre, heb je geluk, want Monterosso heeft twee belangrijke stranden om te bezoeken.

Als u op zoek bent naar een traditioneel Monterosso-strand, ga dan naar het lange zandstrand in het ‘nieuwe’ deel van het dorp genaamd Fegina. Je vindt er zand, parasols, strandstoelen en een promenade vol restaurants, bars en ijssalons. Dit strand van Cinque Terre ligt midden in de treinstation in Monterosso.

Als u liever het oude gedeelte van het dorp bezoekt, ook wel bekend als Aurora, zult u genieten van het strand van Monterosso op het Vernazza-pad. Het is een zeer zandstrand in de buurt van het bootverhuurcentrum en biedt zowel privé- als openbare ruimtes. Het is 10 minuten lopen vanaf het treinstation, aan de linkerkant.

Als u in Monterosso wat extra wilt verkennen, vindt u in het dorp oude kasteelruïnes, smalle middeleeuwse straatjes en veelkleurige rijtjeshuizen.

Ga mee op deze boottocht naar Riomaggiore en Monterosso

Monterosso-strand in Cinque Terre, Italië
Monterosso-strand in Cinque Terre, Italië

Riomaggiore

Riomaggiore is de meest zuidelijke regio van de Cinque Terre in Italië. Het is een klein dorp in de provincie La Spezia in de regio Ligurië. Dit historische dorp zou al in de 8e eeuw zijn ontstaan.

Het strand van Riomaggiore is een openbaar strand net ten oosten van het dorp zelf. Het biedt kristalhelder water, een haven, een veerhaven en een stenige omgeving.

Je vindt ook veel rotsblokken op het strand van Riomaggiore, maar dit belemmert de ervaring niet en is heel typerend voor de stranden van Cinque Terre.

Riomaggiore staat ook bekend om zijn Via dell’Amore of ‘Lover’s Lane’, een romantisch pad dat ongelooflijke uitzichten biedt op het mediterrane kustlandschap. Deze wandeling duurt ongeveer 20 minuten en leidt je naar Manarola.

Manarola

Manarola is een klein stadje in Riomaggiore in het noorden van Italië. Het is de op een na kleinste van de Cinque Terre-dorpen en zit 70 meter boven de zeespiegel op een hoge rots.

Hoewel er geen officieel Manarola-strand is, vindt u hier een prachtige haven die perfect is om in diep water te zwemmen. Manarola is een van de kleinste regio’s in Cinque Terre, dus u kunt tijdens uw bezoek veel privacy verwachten, vooral als u een bezoek brengt tijdens het laagseizoen.

Voor degenen met een avontuurlijke geest, neem de ladder en word beloond! Er is ook een buitendouche aanwezig om je op te frissen. Om hier te komen, moet je ongeveer 3 minuten lopen van het treinstation.

Manarola, Cinque Terre, Italië
Manarola, Cinque Terre, Italië

Alternatieve stranden van Cinque Terre

Als u in de buurt bent en op zoek bent naar meer stranden van Cinque Terre, kunt u het strand van Levanto overwegen. Levanto is niet een van de belangrijkste stranden van Cinque Terre, maar ligt op slechts 3 minuten met de trein van Monterosso (boek hier je treinkaartjes).

Het strand van Levanto is lang en mooi, gezegend met een zandstrand dat perfect is voor allerlei zomeractiviteiten. Het omvat zowel privé- als openbare gedeelten en biedt vele voorzieningen, zoals een bar, een buitenzwembad, strandstoelen, parasols en buitendouches.

Daarnaast zijn er vele soorten watersportuitrusting die u kunt huren, zoals kano’s, waterfietsen, surfplanken en motorboten.

Klaar om naar het strand in Italië te gaan?

Het maakt niet uit welke van de stranden van Cinque Terre je kiest om te bezoeken, je bent in voor een prachtige vakantie! Hoewel de stranden in Cinque Terre misschien wat rotsachtig zijn, betekent dit niet dat ze uw droom van een ontspannen vakantie aan de Middellandse Zee niet kunnen waarmaken!

Denk eraan om bij het plannen van uw volgende fantastische vakantie rekening te houden met de regio Cinque Terre in Ligurië, Italië.

Op zoek naar meer Italiaanse stranden om te verkennen? Bekijk deze berichten:

Waar te verblijven in Sardinië, Italië

Beste stranden in Sardinië, Italië

Beste plaatsen om te bezoeken aan de Amalfikust in Italië

creditSource link

Amsterdamtourguide
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare