Gezond eten in Vietnam: Tofu & Tao Pho

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Nu ik in de dertig ben, heb ik duidelijke herinneringen aan op de schoot van mijn grootvader kruipen, toen ik een klein kind was.

Hij zat dan op een oud houten bed en rookte een porseleinen kom paus, zijn oude verschrompelde handen braken gegrilde tofu in stukjes en doopte de stukjes in zout.

Als kind dacht ik dat de tofu-kieren er onaantrekkelijk uitzagen, maar de volwassenen leken ze graag te eten. In de tijd dat Hai Phong nog veel flamboyante bomen en lage huisjes had, was het gebruikelijk om wielrenners dit gerecht langs de kant van de weg te zien eten tijdens hun pauzes.

Als ik mijn ogen sluit, ruik ik nog steeds de geur van gegrilde tofu.

Tofu is een van de gezonde voeding in Vietnam die je niet mag missen!

Gezond eten in Vietnam

Heide eten in Vietnam

Tofu

Zelfs vandaag de dag wordt gegrilde tofu nog steeds aangeboden in goedkope bierbars, waar klanten genieten van de scherpe smaak. Tofu wordt op allerlei manieren gebruikt. Gedroogd gekookt of gestoomd. Dit ingrediënt wordt echter zelden geserveerd op feesten of chique diners.

De meeste Vietnamese mensen beschouwen tofu als een bescheiden kost. Het is goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar. In Azië maken mensen al eeuwenlang voedsel van sojabonen. Tofu en andere sojaproducten zijn: geassocieerd met vrome boeddhisten, die om religieuze redenen vegetariër zijn. Sojaproducten worden gebruikt om vleesvervangers te maken die er soms net zo uitzien en smaken als vlees.

Bezoek een willekeurige markt in Vietnam en je zult zien dat vrouwen Tofu uit platte manden verkopen. Shoppers komen erachter wie de beste tofu maken en populaire verkopers zijn vroeg uitverkocht. In Hanoi wordt Dau Mo (Tofu van Mo Market) als specialiteit beschouwd, zoals basilicum uit Lang Village of sojasaus uit Ban Village.

De Tofu-makers in Mo Village hebben hun eigen geheim, hoewel alle tofu vergelijkbare ingrediënten bevat. Misschien hanteren de tofu in Mo Village betere normen voor kwaliteitscontrole, gebruiken ze betere ingrediënten en weigeren ze te bezuinigen om op korte termijn winst te maken.

Tofu maken is tijdrovend.

Producenten zijn het grootste deel van de nacht wakker om hun tofu bij zonsopgang op de markt te krijgen. Eerst moet men de sojabonen malen en vervolgens filteren voordat ze worden gekookt, de verpakking wordt gekoeld en de resulterende tofu wordt gecomprimeerd en gepeld. Elke stap vereist zorgvuldige en ervaren handen.

Tegenwoordig zijn de oude dorpen van Ke Mo slechts een herinnering. De straten hebben smalle winkelpanden en hoogbouw. Zelfs Mo Market is allang verdwenen en is gesloopt om een ​​winkelcentrum te bouwen. Liefhebbers van eten in Hanoi herinneren zich echter nog steeds het uitstekende van Mo tofu.

Tofu in Vietnam
Tofu in Vietnam

Tao Pho

Tofu-makers produceren een scala aan producten. De output van hun eerste productiestap is: Tao Pho, een witte, gecondenseerde pudding die als dessert dient met zoete siroop. Zeer populair bij vrouwen, dit is een goede snack op een warme zomerdag.

In het noorden van Vietnam rijden Tao Pho-verkopers vaak op fietsen met een vat Tao Pho achter zich. De verkoper gebruikt een platte lepel om dun te scheppen lagen van Tao pho in een kom voordat u de siroop toevoegt.

Nu mensen steeds welvarender worden, des te meer verfijnde Japanse stijl van Tofu wint aan populariteit. Het puurste product van het tofu-kookproces, dit soort zachte tofu is te vinden op buffettafels en op chique feesten.

Naar mijn mening is dit type tofu te zacht en valt het uit elkaar zodra je een hap neemt. Voor de dagelijkse kost geef ik de voorkeur aan de gewone, traditionele Vietnamese tofu.

Sommige middagen zit ik in een restaurant langs de weg onder een flamboyante boom en geniet van de rijke smaak van gegrilde tofu op smaak gebracht met kurkuma. Dit gerecht doet me altijd denken aan mijn kindertijd.

Goed eten hoeft niet duur te zijn en er is zoveel gezond eten in Vietnam!

Goed eten is eten dat op het juiste moment en op de juiste plaats wordt gegeten en waar je je goed bij voelt.

Op zoek naar meer eten in Vietnam? Bekijk deze berichten:

creditSource link

Amsterdamtourguide
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare