Plaatsen om te bezoeken in de buurt van Gold Coast, Australië

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Buiten de Goudkust komen

De Gold Coast in Australië is een stad vol plezier en avontuur, en nooit een saai moment. Maar een ding dat de meeste mensen terzijde schuiven, zijn de prachtige omliggende gebieden.

Er zijn veel ongelooflijke plaatsen om te bezoeken in de buurt van Gold Coast binnen een uur, waaronder de Springbrook Mountain, Woolumbin National Park en Mount Tamborine – allemaal tropische toevluchtsoorden met ongelooflijke wandelingen, avontuur, landschap en watervallen in overvloed.

We gaan vijf belangrijke attracties en plaatsen in de buurt van Gold Coast uitlichten waarvan we kunnen zeggen dat we ze zelf hebben geprobeerd.

Dus, zonder verder oponthoud, hier zijn …

Onze top vijf plaatsen om te bezoeken in de buurt van Gold Coast

Purling Brook Falls

Gelegen tussen het dichte regenwoud op de top van Springbrook Mountain ligt de prachtige waterval van Purling Brook Falls. The Falls is een paardenstaartwaterval met een gigantische hoogte van 106 meter.

De waterval heeft twee uitkijkpunten, die toegankelijk zijn aan beide uiteinden van een luswandeling van 4 km. Het eerste punt is het vooraanzicht van de gigantische watervallen. Het uitzicht rondom is gewoon spectaculair en toont de grootte van de watervallen. De uitkijk op het tweede punt bevindt zich op de top van de waterval, waar je amper meters verwijderd bent van de waterval zelf. Kijkend naar de bodem van deze enorme waterval.

Je kunt ervoor kiezen om alleen de watervallen te bekijken, maar voor de meer avontuurlijken raden we de 4 km lange wandelroute naar de bodem van de watervallen en terug aan. Wanneer je aan de voet van de watervallen aankomt, zul je zeker de enorme omvang van deze waterval begrijpen als je ernaar opkijkt. De wandeling ernaartoe is een beetje uitdagend. Maar geloof ons, het is de moeite waard om door te gaan om het geweldige uitzicht bij de herfst te krijgen.

Natuurlijke brug

De natuurlijke brug ligt in de Nationaal park Springbrook, een natuurlijk gevormde rotsboog over Cave Creek. De kreek kwam van een waterval die een grot onder de waterval sneed en bovenop een kuil vormde totdat de twee samenkwamen en de kreek door de grot stroomde, waarbij een boog over de voorkant achterbleef.

De grot zelf is de thuisbasis van een kolonie glimwormen en als zodanig worden er nachtelijke rondleidingen georganiseerd om ze te bekijken. De enorme gloed van de wormen maken dit een must-see tour – boek hier een rondleiding.

Om bij de grot te komen, is er een wandelpad van 1,4 km dat meestal een zeer beheersbare wandeling is en je onderweg een aantal geweldige uitzichten en ook een paar geweldige fotomomenten meeneemt.

Ongeveer 3/4 van de ronde is de beste opname van de Natural Bridge. Face on is een ongelooflijk uitzicht op de stromende waterval door de rotsen met het stralende zonlicht om dit ongelooflijke uitzicht te verlichten. Vanaf hier kun je door de grot gaan om de stromende waterval op zijn hoogtepunt te zien.

Het laatste uitkijkpunt is bij de opening bovenaan de waterval. Hier kun je zien waar dit wonder zich van nature heeft gevormd en de enorme hoeveelheid water die in de grot valt.

Curtis Falls

Gelegen in de tropen Mount Tamborine is de prachtige Curtis Falls-waterval en de Curtis Falls-wandelroute.

Ga de wandeling in en recht in een wereld van torenhoge gombomen, eucalyptus en een altijd koel, weelderig regenwoud. Gebroken bomen en de geluiden van verre zweepvogels zorgen voor een vredig en rustig bezoek.

De wandeling naar de watervallen is een prachtig stromend pad door deze weelderige omgeving. Goed onderhouden sporen en leuningen zijn er om de tocht gemakkelijker te maken.

Opmerking: Zoals vermeld, is het pad verhoogd maar niet steil, dus het is geschikt voor de meeste mensen, afgezien van kinderwagens en rolstoelen, omdat er delen zijn met trappen.

U kunt tijdens deze reis vogelbekdieren, schildpadden en zelfs de beroemde Brush Turkey aan de oostkust tegenkomen. In feite zijn er altijd genoeg Borstelkalkoenen in de buurt. Deze vogels, ook wel scrubkalkoenen genoemd, komen veel voor aan de westkust van Australië. Ze zijn zwart van kleur met rode snavels en zijn slechts een van de drie soorten die in Australië voorkomen.

Na de korte wandeling van 1 km kom je aan bij de watervallen. Toegang tot de watervallen en de omliggende rotspoelen is beperkt om het landschap te beschermen, maar er is een uitkijkplatform voor een geweldige hoek en fotomomenten beschikbaar.

De waterval lijkt een constante stroom te hebben. We gingen tijdens een bijzonder droge maand en zoals je hieronder kunt zien, stond het nog steeds vol water.

Thunderbird Park

Thunderbird Park is een avonturenpark en camping op de zeer populaire Tamborine Mountain.

Het is een geweldige plek om de kinderen mee te nemen en, zoals je op het punt staat te ontdekken, ook volwassenen zoals wij.

Het park staat bekend om zijn belangrijkste attractie: de Treetop Challenge. Een hindernisbaan door de bomen in een harnas met tokkelbanen en veel klimmen. Kan hard werken zijn, maar zeer de moeite waard. Het ultieme plezier voor zowel volwassenen als kinderen.

Het park biedt ook een paar andere activiteiten, zoals paardrijden, minigolf en de Thunderegg-kristalmijn. Evenals een geweldige camping, restaurant en bar.

Bevestigingswaarschuwing NSW

Montagewaarschuwing is een berg net over de grens van Queensland en New South Wales. Een middelzware tot uitdagende wandeling naar de top waarbij de zwaarste en steilste bovenaan de top komen.

Geschiedenis

Een berg in de Tweed Range in het noordelijke rivierengebied van New South Wales, Australië. Het werd gevormd uit een vulkanische plug van de nu verdwenen tweed-vulkaan. De berg ligt 14 kilometer ten zuidwesten van Murwillumbah, vlakbij de grens tussen New South Wales en Queensland. Luitenant James Cook zag de berg vanaf de zee en noemde hem Mount Warning.

De wandeling

De wandeling en de tracks zelf zijn niet al te slecht om mee te beginnen, want het is een geleidelijke klim die in en uit het regenwoud weven. Om de top en de laatste 50 meter te bereiken, moet je jezelf echter tegen een stenen muur optrekken en jezelf helpen met een ketting. Het kan een beetje een uitdaging zijn als je wat minder goed in staat bent.

Opmerking: Als dit een beetje te veel is, zijn er uitkijkposten langs de wandeling met fantastische uitzichten en uitkijkpunten.

Zorg voor goede wandelschoenen, neem voldoende water en snacks mee. Het zelf naar boven en terug duurt ongeveer 3 – 5 uur, afhankelijk van jezelf.

Zie ook Gear Guide: Musthaves voor kamperen en wandelen

Conclusie

Dit zijn onze vijf must-sees voor plaatsen om te bezoeken in de buurt van de Gold Coast, en om eerlijk te zijn, er zijn er nog veel meer. Op iets meer dan een uur rijden kunt u de badplaats Byron Bay bezoeken of het binnenland in gaan en het landelijke stadje Beaudesert bekijken. Ook dit zijn twee contrasterende plaatsen, maar zeer de moeite waard om te bezoeken.

U kunt ook een bezoek brengen aan Brisbane, dat op een uur rijden van Gold Coast ligt.

creditSource link

Amsterdamtourguide
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare